Rewang sambil beramal

June 2, 2009

Minggu pertama Jun 2008 bermulalah musim cuti sekolah. Sebenarnya musim cuti sekolah ini juga sangat terkenal dengan panggilan ‘musim mengawan’ kerana pada waktu inilah aktiviti kerja kawin (walimatulurus) diadakan bersesuaian dengan ramainya ahli keluarga bersama.

Alhamdulillah, bagi anggota-anggota Unit Amal Bakri, peluang untuk beramal tidak dilepaskan, 2 jemputan rewang telah disertai masing-masing di Jalan Bendahara, Kampung Kelantan dan Jalan Ismail, Bakariah, Muar. Lebih daripada 10 orang anggota Unit Amal berkhidmat untuk kedua-dua majlis tersebut yang diadakan pada hari sabtu, 30hb Jun dan 31hb Jun 2009.

Penyertaan Unit Amal dalam aktiviti seumpamanya sedikit sebanyak mempromosikan sikap sukarelawan di kalangan pemuda dan remaja dalam penglibatan kemasyarakatan. InsyaAllah, berkat usaha dan keikhlasan yang tersemat di dada-dada sukarelawan kita, Islam akan lebih dapat dikenali dan dihormati, dan menjadi satu saham yang berharga di akhirat kelak.

~ Beramal kerana Allah.

One Response to “Rewang sambil beramal”

  1. al makmuri Says:

    sejak akhir-akhir ni dah pandai sebut perkataan mengawan. alhamdulillah, bakal tambah seorang lagi ahli pas cepat 15tahun lagi. tahniah…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: